Sudan
Sudan
Sudan
Sudan
Sudan
Sudan
Sudan

Sudan


The main objective of this project was to create a secure place with state of the art technology for the preservation, storage and retrieval of important archival records while also providing public access space where the holdings could be made available for research, reference and public awareness. The concept design achieved this objective though careful consideration of the borders between public and private spaces and the creation of functional diagrams and circulation flow which work across and along this border. 
The building is designed as a single level building on a continuous accessible slab which works with the topography to allow for on-level access at the building’s front and a raised document receiving/utility area at the buildings rear.

Client: UNOPS and Government of South Sudan
Location: Juba, South Sudan